A CRITICAL ANALYSIS OF THE CHOICE OF THE METHOD FOR ESTIMATING DECREASING STOCKS AT THE ENTERPRISES OF RESTAURANT BUSINESS
Accounting, Analysis and Audit
Abstract
The article considers methods for estimating the decreasing stocks, which are used at the enterprises of Ukraine according to accounting standards, in particular in the restaurant business, and those which are accepted in the foreign practice.
Keywords
analysis, choice, method, estimation of stocks decrease, enterprise, restaurant business
Downloads
Download data is not yet available.
References
1. Бутинець Ф. Ф. Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах : навч. посіб. для студентів вищих навчальних закладав спеціальності 7.050106 «Облік і аудит» / Ф.Ф. Бутинець, Л.Л. Горецька. – Житомир : ПП «Рута», 2002. – 544 с.
2. Жуков В. Н. Учет материально-производственных запасов / В. Н.Жуков // Бухгалтерский учет. – 1998. – № 12. – С. 34–40.
3. Бойцова М. Усе про облік запасів. – 2-ге вид., перероб. і доп. / М. Бойцова, О. Маханько, Я. Клиженко. – Х. : Фактор, 2007. – 160 с.
4. Кузнєцов В. Усе про облік та організацію громадського харчування. – 3-тє вид., перероб. і доп. / В. Кузнєцов, О. Маханько. – Х. : Фактор, 2008. – 320 с.
5. Литвиненко М.И. Отражение в учете товарно-материальных запасов согласно GAAP и IAS / М.И. Литвиенко // Бухгалтерский учет. – 1998. – № 11. – С. 67–71.
6. Луговой В.А. Учет производственных запасов / В.А. Луговой // Бухгалтерский учет. – 1996. – № 4. – С. 39–50.
7. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку № 9 «Запаси»: за станом на 20.10.1999 р. № 246: [зі змін. та доповн.] / Мін-во фінансів України // Бухгалтерія. – 2007. – № 1. – С. 110–113.
8. Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку : наказ від 22.11.2004 р. № 731 / Мін-во фінансів України // Офіційний вісник України. – 2004. – № 49. – С. 161.
9. Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні : Закон України від 16.07.1999 р. № 996-ХІV-ВР: [зі змін. та доповн.] / Верховна Рада України // Бухгалтерський облік. Хрестоматія. – 2007. – № 1. – С. 6–10.
2. Жуков В. Н. Учет материально-производственных запасов / В. Н.Жуков // Бухгалтерский учет. – 1998. – № 12. – С. 34–40.
3. Бойцова М. Усе про облік запасів. – 2-ге вид., перероб. і доп. / М. Бойцова, О. Маханько, Я. Клиженко. – Х. : Фактор, 2007. – 160 с.
4. Кузнєцов В. Усе про облік та організацію громадського харчування. – 3-тє вид., перероб. і доп. / В. Кузнєцов, О. Маханько. – Х. : Фактор, 2008. – 320 с.
5. Литвиненко М.И. Отражение в учете товарно-материальных запасов согласно GAAP и IAS / М.И. Литвиенко // Бухгалтерский учет. – 1998. – № 11. – С. 67–71.
6. Луговой В.А. Учет производственных запасов / В.А. Луговой // Бухгалтерский учет. – 1996. – № 4. – С. 39–50.
7. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку № 9 «Запаси»: за станом на 20.10.1999 р. № 246: [зі змін. та доповн.] / Мін-во фінансів України // Бухгалтерія. – 2007. – № 1. – С. 110–113.
8. Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку : наказ від 22.11.2004 р. № 731 / Мін-во фінансів України // Офіційний вісник України. – 2004. – № 49. – С. 161.
9. Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні : Закон України від 16.07.1999 р. № 996-ХІV-ВР: [зі змін. та доповн.] / Верховна Рада України // Бухгалтерський облік. Хрестоматія. – 2007. – № 1. – С. 6–10.
Abstract views: 53 PDF Downloads: 78
Published
2009-12-29
Section
articles